Meteorolojiden sarı kodlu uyarı! Sıcak havalar yerini soğuklara bırakıyor

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı! Sıcak havalar yerini soğuklara bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 26 Haziran 2024 Çarşamba gününe ait hava durumu raporunda sıcak havaların bir nebze azalacağı ve yerini serin havalara bırakılacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre Ülkemizin çeşitli bölgelerinde sağanak yağışlar beklenirken bazı bölgelerde ise hava sıcaklıklarının termometreleri zorlayacağı bildirildi.

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Sinop, Tokat, Erzincan, Erzurum'un kuzeyi, Van'ın doğusu, Hakkari çevreleri ve bu akşam saatlerinde Denizli'nin doğusu, Antalya'nın batı iç kesimleri, Isparta ve Konya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Rize çevreleri ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Edirne: 20°C, 35°C Parçalı ve az bulutlu

İstanbul: 21°C, 30°C Parçalı ve az bulutlu

Kırklareli: 20°C, 30°C Parçalı ve az bulutlu

Kocaeli: 21°C, 30°C Parçalı ve az bulutlu

EGE: Kıyı kesimlerinin az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olması, bu akşam saatlerinde Denizli'nin doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar: 16°C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

Denizli: 23°C, 40°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İzmir: 24°C, 37°C Az bulutlu ve açık

Manisa: 24°C, 37°C Az bulutlu ve açık

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Isparta çevreleri ile Antalya'nın batı iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Adana: 25°C, 35°C Parçalı ve az bulutlu

Antalya: 26°C, 34°C Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde batı iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Hatay: 24°C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

Isparta: 20°C, 36°C Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Konya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara: 17°C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

Çankırı: 14°C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

Konya: 20°C, 32°C Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Eskişehir: 15°C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın Sinop çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bolu: 12°C, 28°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

Düzce: 19°C, 29°C Parçalı bulutlu

Sinop: 21°C, 28°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Zonguldak: 18°C, 24°C Parçalı bulutlu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.