Öğretmenlerin alacakları ücret ortaya çıktı! Geri sayım başladı

Öğretmenlerin alacakları ücret ortaya çıktı! Geri sayım başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurusunu yaptı. O öğretmenlerin alacakları miktar belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili detaylar belirlendi. Bu Pazar gerçekleştirilecek sınavda görev alacak olan öğretmenlere ödenecek miktar ortaya çıktı.

GÖREVLER VE ÜCRETLER BELİRLENDİ

2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan LGS sınavıyla ilgili detaylar MEB tarafından açıklandı. Sınavda görevli öğretmenlerin alacakları ücretler ortaya çıktı. Bu öğretmenler, şimdiden görevlendirmeleri için geri sayıma başladı.

sinavv.jpg

İki oturumda görev yapacak olan öğretmenlere, MEB tarafından her oturum için ayrı ayrı ücret verilecek. Öğretmenlerin alacakları ücretlerse bir hayli merak konusu oldu.

Görevlendirmelerine göre ücret alacak olan öğretmenlerin oturum başına alacakları ücretler şu şekilde olacak:

  • Salon Başkanı: 1.057 TL
  • Gözetmen: 1.025 TL
  • Yedek Gözetmen: 769 TL

Belirlenen ücretler görevlerin tamamlanması sonunda öğretmenlere ödenecek. İki oturumda görev alan öğretmenlerin toplam ücretleri hesaplarına yatacak.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan İstambul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul’da 2 Haziran pazar günü yapılacak LGS ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek adayların kişiselleştirilmiş İstanbulkartlarına toplu taşıma ücretsiz olacak. İstanbulkart kullanılan toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak bu imkandan öğrenci ve öğretim görevlileri faydalanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.