Ömrü havada geçiyor

Ömrü havada geçiyor

Erzincan'ın Tercan ilçesinde hayvansever bir vatandaş, ömrünü havada geçiren ebabil kuşunu yerde yaralı halde görünce hemen yardımına koştu.

Erzincan'ın Tercan ilçesinde hayvansever bir vatandaş, ömrünü havada geçiren ebabil kuşunu yerde yaralı halde görünce hemen yardımına koştu. Ebabil kuşu veterinerde tedavi altına alındı.

Yenal Özelgül, akşam işyerini kapatıp evine giderken yolda yaralı ebabil kuşunu gördü ve kuşu evine götürerek yiyecek verdi. Bulduğu kuşun ebabil kuşu olduğunu öğrenen Özelgül, kuşun tedavisinin yapılması için sabah veterinere götürdü.

Veteriner Hekim Cem Çakar kuşu muayene ederek tekrar uçabilmesi için tedaviye başladı. Kuşun yaklaşık 1 hafta sürede iyileşip doğaya salınacağını belirten Çakar, ebabil kuşunun dünyanın en nadir rastlanan kuşlarından biri olduğunu ve kendine has özellikleriyle halen gizemini koruduğunu söyledi.

Çakar, ebabil kuşunun yuvalama dönemleri dışında neredeyse tüm ömrünü uçarak havada geçirdiğini ve uçuş sırasında saniyelik uyku aralıklarıyla gün içerisinde ortalama 40 dakika uyuyan bu kuşun yerde çok nadir görülebildiğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.