Orhan Şen tek tek açıkladı! Denizlerdeki ölümcül tehlike

Orhan Şen tek tek açıkladı! Denizlerdeki ölümcül tehlike

İstanbul'un özellikle Kilyos ve Şile sahillerinde bugün denize girecek olanlar için acil bir uyarı yapıldı.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajlarında denizde oluşabilecek tehlikelere dikkat çekti.

Şen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamalara göre, bugün Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bu durum özellikle denizdeki aktiviteler için risk oluşturabilir. İstanbul Şile ve Kilyos sahillerinde Rip akıntısı oluşabileceği uyarısında bulunan Şen, vatandaşların bu bölgelerde denize girmeden önce dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

istanbul-sile-gezilecek-yerler-1-agva-manzarasi.jpgRip akıntısı, deniz dibindeki kum tepelerinden kırılan dalgaların çukur bölgelere doğru hızla hareket etmesiyle oluşan ve yüzücüleri kıyıdan açığa doğru sürükleyebilen tehlikeli bir akıntıdır. Özellikle rüzgarlı, dalgalı ve fırtınalı havalarda görülme eğilimi gösterir.

Bu tür durumlarda suyun renginde farklılık, düzensiz ilerleyen köpükler ve dalgalarda bozulma gibi belirtiler çeken akıntının varlığını işaret edebilir.

c09111a96478f789b38785edae31cb62-642405af38a94.jpg

Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarısına göre, vatandaşlar denize girmeden önce mevcut hava ve deniz koşullarını dikkatlice değerlendirmeli ve güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almalıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.