Ötenazinin uygulanacağı sokak hayvanları belli oldu! Bakan Yumaklı açıkladı

Ötenazinin uygulanacağı sokak hayvanları belli oldu! Bakan Yumaklı açıkladı

Türkiye’nin gündemine oturan sokak hayvanlarına ilişkin düzenleme ile ilgili ötenazinin uygulanacağı sokak hayvanları belli oldu.

Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Özellikle ötenazi maddesi Hayvan severler tarafından büyük tepkiyle karşılanınca AK Parti bu konuda geri adım atarak düzenlemenin içinde ötenazi adını çıkardı.

Söz konusu düzenleme ise tepkilere rağmen Meclis'ten geçti. Halkın bir kısmı düzenlemeye karşı çıkarken bir diğer kesim ise başı boş köpekler nedeniyle hayatını kaybeden insanları hatırlatarak yasaya desteklerini açıkladı.

wfdxturpiuadt8usfc3i4a.webp

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, Türkiye'de yaklaşık 4 milyon başıboş köpek olduğunu ve bu durumun köpek popülasyonunun kontrol edilememesiyle sonuçlandığını belirtti.

KRİTERLER BELİRLENDİ

Ayrıca, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik ötenazi uygulamasının hangi şartlarda yapılacağına dair kriterlerin belirlendiğini duyurdu.

sokak-hayvanlari-yasasi-degisiyor-kanun-teklifi-tbmmde-komisyonunda-kabul-edildi-17217643155036.jpg

Bakan Yumaklı, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda dün kabul edildiğini ve bu konuda yeni düzenlemelerin geliştirildiğini vurguladı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda Bakan Yumaklı, sokaktaki tüm hayvanların toplatılıp öldürülmesinin doğru olmadığını ifade etti. Yumaklı, hangi hayvanların hangi şartlarda ötenazi yapılacağına yönelik kriterler belirlendiğini ve yeni kanun teklifinde bu konuya özel atıf yapıldığını söyledi.

ibrahim-yumakli-aa-2056117-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.