Otomotivde yeni dönem! 27 yıl sonra bir ilk yaşandı

Otomotivde yeni dönem! 27 yıl sonra bir ilk yaşandı

Türkiye’de otomotiv sektöründe sular durulmuyor. 27 yıl sonra bir ilk yaşandı.

Kısa süre önce alınan bir kararla hayata geçirilen, Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulaması, dün itibariyle resmen yürürlüğe girdi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte, Çin’den ithal edilen otomobillerin fiyatları da tavan yaptı.

Picture background

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’dan yayımlanan bir raporda, Türkiye’de en çok satılan Çinli marka olan Chery, dün itibarıyla satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yapmış durumda.

Bir diğer Çinli marka MG’nin internet sitesinde “fiyatlarımız güncelleniyor” ibaresine yer verilirken, Türkiye’de fabrika kurma kararını açıklayan çinli otomotiv üreticisi BYD’nin ise dün itibariyle eski satış fiyatlarını koruması gözlerden kaçmadı. Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da fiyatlarına önümüzdeki günlerde zam yapacağı tahmin ediliyor.

Picture background

27 YIL SONRA BİR İLK

Öte yandan dün dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan BYD’nin Türkiye’de yatırım yapmasına yönelik anlaşma imzalandı. Yaklaşık 1 milyar Dolar yatırımla kurulacak olan tesisin yıllık kapasitesi 150 bin olacak ve 2026 sonundan itibaren elektrik ve hibrit araçlar Türkiye’de üretilecek.

BYD’nin imzasıyla, 27 yıl sonra Türk otomotiv sektörüne ilk kez doğrudan bir yabancı yatırım gelmiş oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.