Oyuncu Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti

Oyuncu Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti

Türk tiyatro ve sinema dünyasının sevilen isimlerinden Sema Çeyrekbaşı, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden oyuncu Sema Çeyrekbaşı, son olarak yoğun bakımda tedavi görüyordu. Sanatçının vefat haberini Oyuncular Sendikası sosyal medya üzerinden duyurdu. Çeyrekbaşı, kariyeri boyunca birçok önemli tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol alarak, Türk sanat hayatına büyük katkılar sağlamıştı. En son "Sandık Kokusu" adlı dizide izleyici karşısına çıkmıştı. Sanatçının vefatı, sanat camiasında ve hayranları arasında büyük üzüntü yarattı.

oyuncu-sema-ceyrekbasioglu-hayatini-kaybetti-17228567762236.jpg

Oyuncular Sendikası, "Değerli meslektaşımız Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" şeklinde bir açıklama yaptı.

SEMA ÇEYREKBAŞI KİMDİR?

Sema Çeyrekbaşı, Türk tiyatro ve sinema dünyasının değerli isimlerinden biri olarak tanınır. 1951 yılında İzmir'de diplomat bir baba ve sanatsever bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Çeyrekbaşı, sanatla iç içe bir hayat sürdü. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda uzun yıllar boyunca çeşitli oyunlarda rol alarak tiyatro sahnesinde kendini kanıtladı. Aynı zamanda 1993-1994 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Sanat Yönetmeni olarak görev aldı.

oyuncu-sema-ceyrekbasioglu-hayatini-kaybetti-17228558927080-2.jpg

Çeyrekbaşı, kariyeri boyunca aldığı ödüllerle de tanınır. 2007 yılında "Inishmaan'ın Sakatı" adlı oyunundaki performansı ile 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülünü kazandı. 2011 yılında "Temiz Ev" oyunundaki rolüyle 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu" ödülüne layık görüldü ve aynı yıl 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde Komedi ya da Müzikal Dalında "Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu" ödülünü aldı. Bu başarılar, onun sahne ve perdedeki ustalığını kanıtlar niteliktedir.

oyuncu-sema-ceyrekbasioglu-hayatini-kaybetti-17228559443606-3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.