Özgür Özel 'Aday değilim' diyerek açıkladı: Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanan isim belli oldu

Özgür Özel 'Aday değilim' diyerek açıkladı: Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanan isim belli oldu

Özgür Özel aday değilim diyerek açıkladı: Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanan isim belli oldu

CHP içinde 2028 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için heyecan verici bir rekabet yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylıkla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"EN BÜYÜK HATALARIMIZDAN BİRİ..."

HALK TV'de katıldığı bir yayında, Özgür Özel'e yöneltilen soru üzerine şu açıklamalarda bulundu: "Evet, böyle bir talimat verdik. Partimizin yönetimine ilişkin olarak, iktidara geldiğimizde partinin bir bütün olduğunu ve hepimizin sorumluluğunda olduğunu vurguladık. Partide geçmişte yapılan doğruları sürdürmek bir borçtur ancak yapılan hatalardan da birlikte ders çıkarmamız gerektiğini belirttik. En büyük hatalarımızdan biri, seçimin hemen ardından aday ve ittifak tartışmalarının başlamasıdır. Biz, kendi kimliğimizle yapıcı bir muhalefet sergilemek istiyoruz.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMA NİYETİM YOK”

Seçimin hemen ardından aday konuşmaları yapmak, potansiyel adayları küstürebilir, mevcut adayları etkileyebilir ve milleti gereksiz yere meşgul edebilir. Geçmiş seçimde yapılan bu hatayı tekrarlamak isteyen bir anlayış var. Sürekli olarak aday tartışmaları yapılıyor. Parti içindeki arkadaşlara net bir şekilde ifade ettim: Ne övgü için ne de başka bir sebeple adaylık tartışmaları yapılmasın... Benim cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir hedefim veya niyetim yok.

Benim amacım, CHP'yi iktidara taşımak, bir CHP'li cumhurbaşkanı seçtirmek ve bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği rotaya yönlendirmektir. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyamazsam, o gece istifa edip siyaseti bırakacağım."

BOMBA İDDİA! MANSUR YAVAŞ ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR

Parti içinde adaylık için ciddi bir rekabet olduğu konuşuluyor. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve partinin eski başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında keskin bir rekabet yaşanıyor. TGRT Haber'deki Medya Kritik programında konuşan Fatih Atik, bu rekabetin ne kadar yoğun olduğuna ve adaylık için yapılan stratejik hamlelere dikkat çekti.

Atik'e göre, Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki AK Partili belediye başkanlarıyla görüşmeler yaparak destek arayışında, Özgür Özel ise genel başkanlarla görüşmeler yaparak adaylık için destek toplamaya çalışıyor. Bu durum, partinin iç dinamiklerinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.