Parasını bu 3 hisseye yatıranlar yandı: Tüm işlemler yasaklandı

Parasını bu 3 hisseye yatıranlar yandı: Tüm işlemler yasaklandı

Borsa İstanbul’da işlem gören 3 hisse hakkında 1 ay süreyle tedbir ve yasak kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından 3 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa.jpg

Alınan bilgiye göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı ve Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DIRIT) hisseleri hakkında emir paketi tedbiri ile Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAPLM) hisseleri hakkında brüt takas tedbiri kararı alındı. Hisseler hakkında alınan tedbir ve yasak kararları 12 Temmuz tarihine kadar sürecek.

Ayrıca VBTS kapsamında daha önce alınan KAPLM hisselerinde alınan kredili işlem yasağı kararı ve DIRIT hisseleri hakkında alınan brüt takas tedbiri ile kredili işlem yasağı kararları son alınan tedbir ve yasak kararlarının uygulandığı süre boyunca devam edecek.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri; "piyasa emri ve piyasadan limite emirlerin girişinin sınırlandırılması", "emir iptali, emir miktarının azaltılması ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması" ile "emir toplama bilgilerinin yayınının sınırlandırılması" gibi uygulamaları kapsamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.