Pazarda 30 tarlada 8 lira: Vatandaşlar duyar duymaz akın ettiler

Pazarda 30 tarlada 8 lira: Vatandaşlar duyar duymaz akın ettiler

Elazığ’da bir çiftçi, pazarda 25-30 TL arasında satışa sunulan domatesi tarlasında ’’Gelin tarladan 8 liraya alın’’ diyerek satışa sundu.

Elazığ'a 20 kilometre mesafedeki Alatarla köyünde 3 bin dönümlük alana domates ekimi yapan Erhan Arıkboğan, hasada başladı.

5ds.jpg

Yüzlerce işçiyle birlikte hasat yapan Arıkboğan, tonlarca domatesi hem yurtiçi hem de yurtdışına göndererek ekonomiye katkı sağlıyor. İhracatın yanı sıra, tarlasını Elazığlı vatandaşlara da açan Arıkboğan, domates fiyatlarının pazarda 25 ile 30 lira arasında değiştiğini belirterek, vatandaşlara "Gelin, tarlada kendiniz toplayın, 8 liraya alın" çağrısında bulundu.

Durumdan haberdar olan bazı vatandaşlar, hasadın ilk gününde tarlaya gidip kendi elleriyle domates topladı.

5ds-001.jpg

Üretici Erhan Arıkboğan, ’’İlk hasadımıza başladık. 3 bin dönümde domates ektik. İlk hasadımızı da iki gün içinde çıkaracağız. Görüldüğü üzere aileler buraya gelebiliyor. Kendileri topluyorlar. Manavdan veya başka yerden pahalı alacaklarına gelip burada tarladan alsınlar. Manavda domatesin kilosunu 25 liraya alıyorlar. Buraya gelip kendi elleriyle 8-9 liraya alabilirler. 200 liraya 4-5 kilogram domates alacaklarına, gelip o parayla 2-3 kasa domates alabilirler. Bizim amacımız, milletimize ve ülkemize faydalı olmak. Burada 30’a yakın aile var. Hasada başladığımızda 700, bazen de 900 kişi burada çalışıyor. Elazığ halkı fırsatçılara bakmasın. Gelsinler burada ucuza ev, kendileri toplayıp gitsinler. 8 liraya domates almak varken, neden 30-40 liraya alıyorlar. Bizim iki sıkıntımız var. Biri içme suyu’’ şeklinde konuştu.

PAZARDAN DAHA UCUZ

Tarlaya gelerek domates alan Aydın Karaduman, ’’Şehirden buraya geldik. Kentte domatesin kilosu 30 liraydı, biz burada kilosunu 8 liraya aldık. Evimizin ihtiyacını karşılamak için topladık. Domatesler hem organik hem de lezzetli. Herkesin gelmesini de tavsiye ederim. Tarla sahibi de müsaade ediyor, gelip rahat bir şekilde domates toplayabilirler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.