Pegasus Tuzla'ya ilk seferini gerçekleştirdi

Pegasus Tuzla'ya ilk seferini gerçekleştirdi

Dev havayolu şirketi Pegasus Tuzla'ya ilk seferini gerçekleştirdi.

Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bosna-Hersek’in Tuzla Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği ilk uçuş için bir tören gerçekleştirdi.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Ulaşım Daire Başkanı Sefa Ceyhan, Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, Pegasus Yer İşletme Grup Başkanı Boğaç Uğurlutegin ve basın mensupları katıldı.

pegasus-tuzlaya-ilk-seferini-yapti-zhdr-cover-jpg-001.webp

Pegasus’a ait uçakla Tuzla’ya gelen heyeti Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagic ve hükümet yetkilileri karşıladı. Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Tuzla Kanton hükümetinin uçuş talebine olumlu yanıt verdiklerini ve bu işbirliği ile ilgili duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Pegasus’un filolarında 108 uçağın bulunduğunu ve bu uçaklarla 107. destinasyonlarına başladıklarını belirten Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, "Uçağımız bugün dolu geldi ve dolu olarak geri dönüyor, bu da potansiyelin olduğunu gösteriyor, umuyorum çok yakın zamanda daha fazla frekans ile hizmet verebiliriz." dedi.

aa-20240824-35475472-35475467-pegas-bbvb-001.jpg

UÇUŞ SAATLERİ BELLİ OLDU

Pegasus'un uçuşları, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan cumartesi günü saat 06.50’de, Tuzla’dan ise aynı gün saat 08.50’de yapılacak.

Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Bosna-Hersek ile Türkiye arasında dostane ilişkilerin güçlendiğine vurgu yaparak, "Havacılıktaki bu işbirliğiyle beraber çok güçlü bir bağ kurulmuş oldu. Özellikle sosyal, ticari ve turizm anlamında çok daha iyi gelişmelerin adımı atılmış oldu. Bugün ilk uçuşu Pegasus ile gerçekleştirmiş olduk. Ekim ayının başlarında da inşallah AJet uçuşlarına başlayacak. Güvenli ve emniyetli uçuşlar diliyorum." şeklinde konuştu.

aa-20240824-35475472-35475468-pegas-gkl3-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.