RTÜK’ün yeni hedefi belli oldu! ‘Cinsel içerik kullandıkları tespit edildi’

RTÜK’ün yeni hedefi belli oldu! ‘Cinsel içerik kullandıkları tespit edildi’

RTÜK Başkanı sosyal medyadan ‘Cinsel içerik kullandıkları tespit edildi’ diyerek açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kısa bir süre önce, uluslararası yayıncı Prime Video'nun Türkiye kataloğunda yer alan, 'Sosis Partisi: Gıdatopya' isimli yetişkin animasyonunu katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası vermişti.

RTÜK bu kez müzik klipleri için harekete geçti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, müzik ve klip yayınlarının 'yayıncılık ilkelerine' uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

thumbs-b-c-ff00df6d320d1ab07782cc47adb80271.jpg

Sosyal medyadan açıklama yapan Şahin, Türkiye’de müzik klibi yayıncısı televizyonların 'ahlak ve edep sınırlarını aştığını' ve izleme uzmanlarının raporlarına yansıdığını ifade etti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kanallarında yayınlanan video kliplerde 'aşırı cinsel içerik' ve çıplaklık görüntülerinin sıkça yer aldığını tespit ettiklerini belirtti ve Şahin, bu içeriklerin gelenekler ve toplumsal değerlerle uyumsuz olduğunun altını çizdi.

rtuk-1476025.jpg

"TİTİZLİKLE GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR"

Ayrıca müzik yayıncı radyo kanallarına da uyarılarda bulunan Şahin, argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sıkça yayınladığının belirlendiğini, yayıncıların bu tür içerikleri kendi mekanizmalarında ivedilikle ele alarak 6112 sayılı Kanun’daki yayıncılık ilkelerine uyumlu hale getirmeleri gerektiğini ifade etti.

RTÜK Başkanı Şahin, ilgili yayıncıların milli ve manevi değerlerle bağdaşmayan müzik kliplerini titizlikle gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek. "Aksi halde Üst Kurulumuzun yasa çerçevesinde yetkisi malumdur. Yaptığımız bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması, akabinde de milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

adasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.