Sabancı'lardan yüzlerce milyar liralık miras kavgası. Davada şoke eden gelişme

Sabancı'lardan yüzlerce milyar liralık miras kavgası. Davada şoke eden gelişme

Sabancı ailesi miras davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Sabah gazetesinin haberine göre, İhsan Sabancı'nın resmi olmayan ilişkisinden doğan Sevgi Sabancı, aile mirasının kendisine haksız yere elinden alındığını iddia ederek hukuk yoluyla adım attı.

Sevgi Sabancı, Hacı Ömer Sabancı Holding'e bağlı olan ve 340 milyar lira piyasa değerine sahip Akbank'taki hisselerinden pay talebinde bulundu. Güler Sabancı, Yakup Sabancı, Hacı Ömer Sabancı Holding ve Akbank dahil olmak üzere 7 kişi ve kuruma karşı dava açtı.

Mahkeme, Sabancı Holding ve Akbank'a yazı yazarak pay defterlerini mahkemeye sunmalarını istedi.

sabanci.jpg61 yaşındaki Sevgi Sabancı, İhsan Sabancı'nın resmi olmayan ilişkisinden doğan üç çocuğundan biri olarak, Sabancı Holding'e ait Akbank hisselerinden kendisine düşen payı talep ediyor.

Sevgi Sabancı'nın avukatı Ejder Demir, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, "Sabancı ailesine ait bankadaki hisselerle ilgili hukuki süreci başlattık. Sevgi Sabancı, ailenin bir üyesi olmasına rağmen bugüne kadar sadece soyadını taşıdı, maddi ve manevi değerlerinden yeterince faydalanamadı ve dışlandı.

Şimdi bu hukuki mücadelemize Akbank'taki hisseleri de talep etme sürecini ekledik. Çocukken hakları hileli bir şekilde devredildiği iddiasıyla bu davayı sürdürüyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.