Türk mutfağının geçmişten günümüze uzanan tarihi lezzet açısından eşsiz sofraların kurulmasına olanak tanıyor. Yeni tatlar denemeye açıksanız Osmanlı aşçılarının bu sırrını yemeklerinizde mutlaka uygulamalısınız. Çorbalarınıza katacağınız bu baharatla damak çatlatacaksınız. İşte usta aşçıların sırrı!
Boza içerken, sütlaç gibi sütlü tatlıları tüketirken lezzetine lezzet katmak için mutlaka üstüne tarçın da eklenir. Tarçının, kan şekerini düzenleyici özellikleri nedeniyle kilo kontrolüne katkıda bulunduğu ve birçok şifası uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Çin’de en az MÖ 2.500’den beri tıbbi olarak kullanıldığına dair bulgular tarihin tozlu sayfalarında yer alıyor. İşte tarçınla uygulayabileceğiniz muhteşem çorba bir çorba tarifi!
TARÇINLI HAVUÇ ÇORBASI
◊ 2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
◊ 1/2 kg havuç
◊ 1 orta boy soğan
◊ 3/4 çay kaşığı toz tarçın
◊ 1/2 çay kaşığı tuz
◊ 1/4 çay kaşığı toz muskat
◊ 1/2 çay kaşığı karabiber
◊ 2 diş sarımsak
◊ 4 su bardağı tavuk suyu (ya da su)
◊ 1 bardak süt
NASIL YAPARIM?
◊ 2 yemek kaşığı yağı tencerede ısıtın. Soğan ve baharat çeşitlerini, tuzu katın. 6-8 dakika veya soğan yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
◊ Doğranmış sarımsakları ekleyip 1 dakika pişirin. Doğradığınız havuçları ve tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Hepsi yumuşayana kadar pişirin.
◊ Çorbayı ocaktan alın. El blender’ıyla pürüzsüz olana kadar çekin. Ocağa geri koyun ve sütü azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.