Schengen Vizesinde artık zorunlu olacak! Sadece Türklere uygulanacak

Schengen Vizesinde artık zorunlu olacak! Sadece Türklere uygulanacak

Schengen vizesinde kriz derinleşiyor. Vize uygulamasında yeni getirilen uygulamada artık Türklere zorunlu oldu.

Son günlerde gündemden düşmeyen Schengen Vizesi ile ilgili gelişmeyeler yaşanmaya devam ediyor. Schengen, Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan bölgeye verilen ad olarak biliniyor. Bu birliğe üye olan ülkeler sadece kimlik ve pasaportla Schengen bölgesinde yer alan ülkeleri seyahat edebiliyor.

Bölge dışında kalan diğer ülkelerin vatandaşlarından ise vize talep ediliyor. Vatandaşlar vize başvurusu yaparak istedikleri birlik üyesi ülkeler için işlemleri başlatarak seyahat edebilme hakkına sahip olabiliyor. Schengen anlaşması ilk olarak 1985 yılında 5 ülke arasında imzalanmıştı.

schengen-vizesi.jpg

Schengen Vizesi diğer ülke vatandaşlarına kolaylık sağlarken son yıllarda Türklere karşı ret oranı artmıştı. Kriz olarak adlandırılan bu dönemde Türkiye’nin Schengen vize başvurularındaki ret oranı 2022 yılında yüzde 15.6 iken bu oran geçen yıl yüzde 21.7’ye çıktığı kaydedildi.

SIKI DENETİM BAŞLADI

Türk vatandaşların Schengen vize sorunu devam ederken Türk vatandaşlarına verilen vizelerin doğru kullanılıp kullanılmadığına dair sıkı denetim başladı.

Geçtiğimiz günlerde Macaristan, Schengen vizesi alarak ülkesine gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, seyahat sonrası pasaportlarını konsolosluğa getirmelerini istedi. Bu uygulama ile birlikte vatandaşların vize alıp başka ülkelere seyahat edip etmediği kontrol edilecek.

vize-ljpa-cover.jpg

Konuya ilişkin Macaristan Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu denetimlerin gerçekten Macaristan'a gitmek isteyen kişilerin vize başvurularını desteklemek olduğu belirtilmişti.

İddiaya göre benzer bir uygulamayı İtalya’da başlattı. İtalya’nın sadece Türk vatandaşlarına uygulayacağı değişiklik Schengen vizesi almak isteyen Türk vatandaşları için süreci daha karışık hale getirmesine neden olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.