Selçuk Geçer: Bunu alan çok kazanacak

Selçuk Geçer: Bunu alan çok kazanacak

Selçuk Geçer uzun dönemi işaret ederek çok kazandıracağını açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki sermayeyi artırmak ve değer kazanması için yatırım gerçekleştirir. Bu araçlar genellikle hisse senetleri, tahviller, emtialar, gayrimenkuller ve benzeri varlık türlerini kapsıyor. Emtialar grubunda bulunan madeni varlıklar ise son dönemde dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise uzun dönemi işaret ederek o madeni varlığı işaret ederek çok kazandıracağını açıkladı.

dolar-altin.jpg

GRAM ALTIN VE ONS ALTINDA SON DURUM?

Kıymetli maden emtiaları içerisinde bulunan Altın, gümüş, bakır ve platin son dönemlerde dikkat çekiyor. Ons altın ve gram altın tarafında son zamanlarda yaşanan dalgalı seyir yatırımcıları tedirgin ediyor. Anlık olarak ons altın 2.332 dolarda işlem görürken, gram altın tarafında ise 2.456 TL seviyesinde görüldü.

GEÇER: UZUN VADEDE ALIN

Altın ve gram altın tarafının geleceği ise pek çok yatırımcı tarafından merak ediliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, uzun vadeli düşünenlerin çok kazanacağını söylerken, “Ons altın 2 bin 300 dolar üzerinde kalacağını düşünmüyorum. Tekrardan 2 bin 200 doların altına kalacağı kanaatindeyim. Bu da gram altında da bir geri çekilme bekliyorum. Dolar yükselirse gram altında eşdeğer bir yükseliş kaydetmez. Ons altının yükselmesi gerekiyor. Gram altın 2 bin 400 lira civarında seyrediyor. Gram altın uzun vadeli düşünüyorsanız alın. Portföyde gram altın bulundurmak bir sakınca görmüyorum. Ancak dolar sabit kalırsa ons geri çekilirse gram altınında çekildiğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.

altin-dolar-1-1606496297.jpg

YATIRIM AMACI NEDİR?

Yatırım yapmak, gelecekte gelir elde etmek veya birikimlerini değerlendirmek isteyen bireylerin tercih ettiği bir finansal strateji yöntemi olarak karşımıza çıkar. Temel amaç ise sermayenin artırılması ve değer kazanması. Yatırımcılar, risk alma ve getiri beklentilerine göre çeşitli yatırım araçları arasından tercihlere gidiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.