Selçuk Geçer: Büyük kriz kopacak

Selçuk Geçer: Büyük kriz kopacak

Selçuk Geçer, ‘büyük kriz’ diyerek yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise mevduat faizi oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ‘büyük kriz’ diyerek mevduat faizi yatırımcılarına kritik uyarıda bulundu.

YÜZDE 55 SEVİYELERİNE KADAR GELDİ

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 bandına getirerek yüksek enflasyon ve kuru kontrol altına aldı. Dolar tarafında 2 aylık süreçte bir durgunluk gözlemlense de anlık olarak 33,54 seviyesine kadar geldi. Mevduat faizleri ise yüzde 55 seviyelerinde seyrederek yatırımcıları cezbediyor.

para-3.jpg

MEVDUAT FAİZLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

ABD tarafındaki resesyon endişesi ve FED tarafındaki faiz indirimin gelmemesi dünya borsasını olumsuz etkilemişti. Borsa ve Bitcoin tarafında yaşanan düşüş sonrasında yatırımcılar, mevduat faizlerine yöneliyor.

para-2.jpg

“ESAS KRİZ O ZAMAN KOPAR”

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon uyarısında bulunarak mevduat faizi yatırımı yapacaklara kritik açıklamalarda bulundu. Geçer, “Enflasyon düştüğü taktirde, carry trade yapan kazancını riske atmaz. Büyük ihtimalle Merkez Bankası faiz indirim sürecine gireceği beklentisinden burada durmaz. Esas kriz o zaman kopar. Faiz inmesine gerek yok, enflasyon düşme eğilimi gösterirse bunlar hemen çıkar” dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.