Selçuk Geçer ‘darmadağın edecekler’ diyerek açıkladı: 1 TL'ye toplayacaklar

Selçuk Geçer ‘darmadağın edecekler’ diyerek açıkladı: 1 TL'ye toplayacaklar

Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek büyük tehlikeyi açıkladı.

Yabancı yatırımcı için en cazip yatırım araçlarından biri mevduat faizi oldu. Yüzde 50 kazancı ile dikkatleri üzerine topladı. Ancak ünlü ekonomist Selçuk Geçer, büyük tehlikeyi açıkladı. Geçer, “Carry Trade" üzerinden seni darmadağın edecekler. Kurunu patlatacak, özellikle şirketlerini batıracaklar. Sonra işe yarayan şirketleri buradan gelerek 10 lira yerine 1 liraya alacaklar; bedavadan çöp fiyatını toplayacaklar” dedi.

dolar-tl-2.jpg

4,7 MİLYAR YATIRIM GELDİ

Merkez Bankası dolar kuru ve enflasyon ile mücadele için politika faizini yüzde 50 seviyelerine kadar getirmişti. Bu çerçevede mevduat faizleri yüzde 55 bandına gelerek tarihi rekor kırdı. Hem yabancı hem de Türk yatırımcı için mevduat faizleri daha cazip gelmeye başladı.

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi bu yılın ilk 6 ayında 4,7 milyar dolar olduğu geçtiğimiz ay açıklanmıştı. Bu paranın büyük kısmını ise mevduat faizleri oluşturuyor. Peki mevduat faizleri riskli mi? Ülke ekonomisine ne gibi etkileri olabilir? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, açıkladı.

dolar-tl.jpg

“KURU PATLATACAKLAR”

Geçer ‘Carry Trade’ tehlikesine işaret ederek, “Bugün o taviz verdiğin yabancılar yarın Carry Trade üzerinden seni darmadağın edecekler. Kurunu patlatacak, özellikle şirketlerini batıracaklar. Sonra işe yarayan şirketleri buradan gelerek 10 lira yerine 1 liraya alacaklar; bedavadan çöp fiyatını toplayacaklar. Ondan sonra yollarına bakacaklar. Hem dolardan kazanacaklar, hem faizden, hem de bedavaya topladıkları şirketler üzerinden kazanacaklar. Yani bir taşla 3 mü, 5 mi, 10 mu kuş oldum, siz hesaplayın artık. Aldıkları bu bedava özelleştirmeleri saymıyorum bile” dedi.

Büyük tehlike sonrasında neler olacağını da anlatan Geçer, “Arkadaşlar, çiftçiyi bitirecekler, çiftçi için toprağını toplayacaklar. İşçiyi bitirecekler, işçiyi bedavaya çalıştıracaklar. Esnafı bitirecekler, yerine kendi zincir marketlerini ya da mağazalarını kuracaklar. KOBİ'yi bitirecekler, KOBİ'leri bedavadan toplayacaklar, imalathaneleri ile birlikte fabrikaları bitirecekler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.