Selçuk Geçer: Sakın satmayın rekor kıracak

Selçuk Geçer: Sakın satmayın rekor kıracak

Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek rekoru açıkladı.

Avrupa tarafında aşırı sağ ideolojinin iktidara gelmesi ekonomi anlamda da etkileri olacak. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye ekonomisine yansımasını açıklarken, rekor yükselişi de açıkladı.

PİYASADA HAREKETLİLİK VAR

Pek çok yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek için farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından mevduat faizleri rekor kırarken, dolar tarafında durgunluk sürüyor. Euro tarafında ise dünkü FED tarafının faizi sabit tutmasının ardından değer kazandı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

AŞIRI SAĞIN EKONOMİYE ETKİSİ

Avrupa tarafındaki seçimlerde aşırı sağın ön plana çıkması ise piyasada panik havasını beraberinde getirdi. Döviz tarafında düşüşler bekleniyordu. Ancak ünlü ekonomist Selçuk Geçer, aşırı sağın yükselişini ekonomide daha muhafazakar bir duruşu beraberinde getireceğinin altını çizdi.

GEÇER: YUKARI DOĞRU HIZLANACAK

Türkiye’ye yansımasına da değinen Geçer, “Bu bizim gibi ülkeler için pek de iyi bir şey değil. Hem ticari olarak hem de bizi daha da köşeye sıkıştıran politikalar önümüze bu süreçte çıkacak. Dövizin Türkiye'ye gelme ihtimalini azaltır. Çünkü turist gelmez, yatırımların önü kesilmeye başlanır. Bu da Türkiye'nin dövize olan ihtiyacını arttırır ve dövizdeki hareketlilikler yukarıya doğru hızlanmasını beraberinde getirir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.