Selçuk Geçer yatırımcıları uyardı: Konut büyük patlayacak

Selçuk Geçer yatırımcıları uyardı: Konut büyük patlayacak

Selçuk Geçer, ev yatırımı yapanlara ve satmak isteyenlere kritik uyarıda bulundu.

Türkiye'de yüksek enflasyon neticesinde hayat pahalılığı son zamanların zirvesine çıktı. Öyle ki ev fiyatları tarihi rekorlara çıktı. Ancak son zamanlarda yapılan ekonomik adımlar ile ev fiyatlarında düşüşler görülüyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ev yatırımı yapanlara ve satmak isteyenlere kritik uyarıda bulundu.

KONUT FİYATLARI DÜŞÜYOR MU?

Enflasyon rakamlarındaki devasa artışlar konut ve arsa fiyatlarını da etkilemeye başlamıştı. Öyle ki Ocak ayında konut ve arsa fiyatlarında hareketlenmeler şu anda yerini düşüşe verdi. Bunun temel sebebinin politika faizinin yüzde 50 seviyesine çıkması olduğu gösteriliyor. Kredi faizlerinin de artması ev satışlarında azalmaya sebep oldu. Bu noktada arsa ve konut yatırımcıları pek çok soruna cevap arıyor.

tuik-konut-satislari-371-body.jpg

“ŞU ANDA ÇOK UCUZ”

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ‘Konut büyük patlayacak’ başlıklı videosunda yatırımcılara kritik açıklamada bulundu. Geçer, şu açıklamalara imza attı;

“Faiz indirimlerinin konut fiyatlarını artıracağı düşünülüyor. Ancak şu anda konut fiyatları enflasyonla kıyaslandığında yüksek değil; Hatta bazı dönemlerde konut fiyatları düşüş gösteriyor. Eğer bir ürün ya da kötü enflasyon altında bir değer kaybederse, bu ürünün fiyatı düşük kalmış demektir. Yani enflasyonun altında kalan konut fiyatları şu anda ucuz olarak değerlendirilebilir. Bu dönem, parası olanlar için bir fırsat olarak görülüyor, çünkü fiyatlar şu anda düşük”

konut-fiyatlari-duser-mi-scaled-2.jpg

“BU EVİ YERİNE KOYAMAZLAR”

Parası olmayanlar içinse, durumun biraz daha karmaşık olduğunu söyleyen Geçer, kritik uyarıda bulundu. Geçer, “Evlerini satıp, elde ettikleri parayı faize yatırmak isteyenler, genellikle gelecekte evlerini yeniden almada zorlanacaklar. Bu kişiler, bugünün fırsatı gibi gördükleri faiz oranlarını değerlendirebilmek için evlerini satabilirler, ancak seneye bu evi tekrar yerine koyamayacaklar. Konut satışları patlayacak. Çünkü; TÜİK doğru verileri paylaşmıyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.