Selçuk Geçer’in programında bombayı patlattı: Bu olursa para basacak

Selçuk Geçer’in programında bombayı patlattı: Bu olursa para basacak

Selçuk Geçer’in programına katılan uzman isim yükselişi açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlarda biri ise son dönemde gösterdiği dalgalanmalı seyir ile kripto paralar oldu. 1 yılda yüzde 100’ün üzerinde kazanç sağlayan bitcoin dikkatleri üzerinde topladı. Ancak son günlerde yaşanan düşüş ise yatırımcıyı tedirgin etti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’in programına katılan kripto para uzmanı Berk Koçak, kripto paralara ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

58 BİN DOLARA KADAR DÜŞTÜ

Ocak ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF'sini onayladığını açıklamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından bitcoin cephesinde 3 aylık süreçte rekor zirvesi olan 69 bin doları aşarak, 73 bin dolara kadar test etmişti. Bu yükseliş sonrasında ise ani düşüşler de oldu. O noktada çoğu yatırımcı elindeki varlıkları bir anda kaybetti. Ancak yükseliş zamanında da çok kazananlarda göze çarptı. Anlık olarak ise düşüş eğrisine devam eden bitcoin, 58 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

YÜKSELİŞLER BEKLENİYOR

Halving dönemine giren kripto paralarda beklenen yükselişin yaşanmaması ise yatırımcıların dikkatini çekti. Kripto paraların üretim hızının düşmesi ile maliyetlerin artması bekleniyor. Bu noktada bitcoin cephesinde bir rekor yükseliş ön görülüyor.

KOÇAK: TEKNİK ANALİZDE 65 BİN DOLARI BEKLEYEBİLİRİZ

Son dönemde bitcoin tarafında yaşanan düşüşleri değerlendiren Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konunun uzman ismi olan Berk Koçak’a son durumu sordu. Koçak, büyük balina olarak adlandırılan yatırımcıların bitcoin cephesinde sayılarının düştüğünü ve bu durumun düşüşün ana etmenlerinden biri olduğunu söyledi.

bitcoin.jpg

Piyasanın ikiye bölündüğünü söyleyen Koçak, “Geçtiğimiz hafta herkes 52 binleri konuşmaya başlamıştı. Ama burada piyasanın beklentisinin genelde tersine bir hareket görüyoruz. Çeyrekli kapanışla birlikte bunu gördük. Belki 65 bin doları teknikte bekleyebiliriz. Bu Temel analizlerinde de aslında birazcık bunu görüyoruz. Eğer 65 bin doları görürsek bu sefer, buradaki harekete bakacağız. 70 bin dolar ya da yeniden 60 bin doları belki birazcık daha aşağısını hedefliyor olacağız” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.