SGK bu kişilerin peşine düştü! Kurban Bayramı'ndan itibaren başladı

SGK bu kişilerin peşine düştü! Kurban Bayramı'ndan itibaren başladı

SGK Kurban Bayramı’ndan bu yana inceleme başlattı. Bu kişilerin peşine düşecek.

SGK resmen çalışma başlattı. Konuya ilişkin SGK Uzmanı İsa Karakaş vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı’ndan yaşananlara ilişkin SGK harekete geçti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardında milyonlarca vatandaş tatile çıktı. Bayram gidiş ve dönüşlerde tüm tedbirlere rağmen trafik kazaları meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk altı gününde meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu açıkladı. Bayram tatili süresince ülke genelinde gerçekleşen kazalarda 49 kişi yaşamını yitirirken, 7 bin 683 kişi de yaralandı.

thumbs-b-c-66390ab0535340814141d2c0de810779.jpg

"SADECE MADDİ HASARA BAKILMAMALI"

Bayramda yaşanan bu bilançoya ilişkin SGK Uzmanı İsa Karakaş SGK’nın kazaya karışan kişilerin peşine düştüğünü söyledi. TGRT’de katıldığı programda açıklama yapan İsa Karakaş, bayramda yaşanan kazalarda vatandaşların sadece maddi hasara bakarak yanlış yaptıklarını söyledi.

İsa Karakaş, “Trafik kazasında vatandaşların en sık yaptığı yanlış şudur. Sadece maddi hasar boyutuna bakıyorlar. Ancak sadece bu şekilde değildir. Çünkü bir kazaya karışmışsanız karşınızdaki sigortalı, bağkurlu veya herhangi bir sigortası varsa yaptığı masrafların tamamını eğer karşı taraf kusurluysa ondan alabiliyor.” İfadelerini kullandı.

sgk-aa-1733749.jpg

SGK KARŞI TARAFA ÖDETİYOR

Trafik tespit tutanağının özellikle SGK’nın alacakları açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Karakaş, “Bu sebeple SGK ölümlü bir trafik kazası varsa ve karşı taraf kusurluysa yapacağı tüm tedavi masraflarını hatta öldükten sonra bağlayacağı maaşlarda bile bunları karşı tarafa ödetmesi söz konusu olabilir.” diye konuştu.

İsa Karakaş, trafik kazası tespit tutanağı tutulduğu zaman eğer kusursuz olduğuna vatandaş inanıyorsa bu açıdan dikkat etmesi gerektiklerini söyledi.

isa-karakas-3538-cover.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.