SGK ve 13 banka anlaşmaya vardı: Emekliler için birçok indirim ve ayrıcalık

SGK ve 13 banka anlaşmaya vardı: Emekliler için birçok indirim ve ayrıcalık

SGK ile toplam 13 banka arasında emekliler için bir protokol anlaşması imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar sağlayacak bir protokol için 13 banka ile anlaşmaya vardı.

SGK’nin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım programında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, müreffeh bir hayat yaşamaları adına özel teşebbüslerle ve kamu kuruluşlarıyla sağlanan istişareler sonucu iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

s1.jpg

“Bugün birçok alanda emeklilerimize yönelik kolaylık, indirim, avantaj ve fırsatlar oluşturduk.” diyen Aydın, “’emekliler.gov.tr’ isimli sitemizi de faaliyete geçirdik. Oraya da girdiğinizde nerede, hangi firma tarafından emeklilerimize nasıl bir fırsat, nasıl bir avantaj, nasıl bir kolaylık sunulduğunu göreceksiniz.” diye konuştu.

Her ilde bulunan SGK merkezlerinde kurulan emekli masalarıyla emekli yurttaşlara rehberlik yapıldığını dile getiren Aydın, “Bugün 81 ilimizde 4 bin 123 firmayla indirim avantaj protokolü yapılmış.” ifadelerini kullandı.

Emekli dijital kimlik kartları, bankalar ve TROY’un da emekliler için banka ve kredi kartları oluşturduklarını aktaran Aydın, bunlar üzerinden söz konusu fırsatları yaşama geçirdiklerini aktardı.

s3.jpg

TROY'UN İKİNCİ ÇEYREKTEKİ İŞLEM HACMİ YÜZDE BİN 200 ARTTI

SGK Başkanı Raci Kaya da “Emekliler Yılı” çerçevesinde sene boyunca emeklilerin hayat kalitesini yükseltmek, ulaşımdan sağlığa, kültürel faaliyetlere sosyal imkanlara kadar haklarını genişletmek hedefiyle yürütülebilecek faaliyetlere ilişkin Bakanlık ile eş güdüm içinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Kaya, bankaların, emekliler için oldukça hızlı bir biçimde sürece dahil olduklarını ve özel indirim ve ayrıcalıklarla emeklilere bir katkı sunmak amacıyla canı gönülden çalıştıklarını dile getirdi.

İmzalanan iş birliğiyle bankalar, banka ve kredi kartı kullanan emeklilere özel indirim, fırsat, kampanya ve promosyon imkanları sağlayacak.

s2.jpg

İş birliği protokolleri imzalanan bankalar şu şekilde:

“Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, PTT Bank, Denizbank, Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım ve Ziraat Katılım”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.