Sıcaklıklar 50 dereceye çıkacak! Uzman isimden o illere kritik uyarı

Sıcaklıklar 50 dereceye çıkacak! Uzman isimden o illere kritik uyarı

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgaları, Türkiye'yi etkisi altına alarak bunaltıcı bir havayı beraberinde getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hafta için önemli bir uyarıda bulunarak belirli illerde sıcaklıkların aniden 6 ila 12 derece arasında artacağını duyurdu.

Haziran ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının aniden yükseldiği gözlemlendi. Uzmanlar, ardı ardına 'en sıcak yaz' uyarıları yaparken, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, haziran sonuna kadar rekor sıcaklıkların devam edebileceğini belirtti ve 2024'ün en sıcak ikinci yılı olabileceğini öngördü.

hafta-sonu-kavrulacagiz-sicaklik-40-dereceye-yaklasacak-x96t.webpProf. Dr. Kurnaz'a göre, Türkiye genelinde birçok noktada sıcaklık rekorları kırılabilirken, 50 derece ve üzerindeki sıcaklıkların görülmesi nadir bir durum olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Batı bölgelerinde yeni bir sıcak hava dalgasının başlayacağını ve sıcaklıkların 6 ila 12 derece birden yükseleceğini açıkladı.

sohot-scaled.jpgÖzellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yağış beklenmezken, hava sıcaklığının İstanbul ve Ankara'da 35, İzmir'de ise 40 derece civarına kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Doğu bölgelerinde ise Meteoroloji, özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda pazartesi gününden itibaren kuvvetli yağışlar beklendiğini belirtti. Yağışların cumaya kadar devam etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.