Sıcaklıklar düşecek! Meteorolojiden 14 kente sarı kodlu alarm

Sıcaklıklar düşecek! Meteorolojiden 14 kente sarı kodlu alarm

Dışarı çıkacaklar aman dikkat! Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre, 14 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bu uyarıya göre, bölgelerde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Tahminler, Marmara’nın doğu bölgeleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri, Ankara çevresi, Mersin'in doğusu, Adana'nın güney ve batı bölgeleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını öngörüyor.

Yağışların, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklığın ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteorolojinin son tahminlerinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarıları yer aldı. Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlarla ilgili sel ve su baskını uyarısı yapıldı.

Öte yandan Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklenirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

14 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji kuvvetli yağış beklenen 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodla uyarı yapılan iller şunlar:

Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Sinop, Zonguldak, Ardahan, Erzurum, Kars, Ordu, Samsun, Trabzon, Bartın, Düzce.

h.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.