Sıcaktan bunalanlara serinletici haber. O tarihten itibaren püfür püfür esecek

Sıcaktan bunalanlara serinletici haber. O tarihten itibaren püfür püfür esecek

Temmuz ayında Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklıkların ardından, ağustos ayıyla birlikte hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacak.

Geçtiğimiz ay, Türkiye'nin birçok bölgesinde kavurucu sıcaklıklar ve yüksek nem oranları, yaşamı zorlaştırmıştı. Ancak, temmuz ayının sona ermesiyle birlikte bu aşırı sıcaklıkların etkisi azaldı.

Hava Forum'un yaptığı paylaşımda, Afrika kökenli sıcak hava dalgasının ülkeyi terk ettiği vurgulandı. "Afrika çöktü! Pılısını pırtısını topladı gidiyor... Poyraz masaya çok güçlü döndü. Poyraz ile Afrika arasında 10 günlük anlaşma imzalandı. 10 gün boyunca Poyraz püfür püfür esecek. Özellikle hafta ortasından itibaren bu hoş esintiyi daha iyi hissedeceğiz. Ağustos'un yarısını kurtarıyoruz. Teşekkürler Poyraz" ifadelerine yer verildi.

ekran-goruntusu-2024-08-05-141116.png

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, 5 Ağustos Pazartesi günü kuzey ve iç bölgelerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Marmara, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Hatay'ın kıyı bölgeleri, Ankara'nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Amasya'nın kuzeyi, Artvin, Erzurum'un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacak.

Sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği, genel olarak mevsim normallerinde seyredeceği, güney, iç ve doğu kesimlerde ise yer yer normallerin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.