Sinan Ateş cinayetinde tetikçiden itiraf geldi 'Emri veren kişiyi açıkladı'

Sinan Ateş cinayetinde tetikçiden itiraf geldi 'Emri veren  kişiyi açıkladı'

Sinan Ateş cinayeti davasında tetikçi ve azmettiricinin verdiği ifadeler gündeme damga vurdu.

Sinan Ateş cinayeti davasına tüm Türkiye kilitlendi. Ankara'da Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki salonda görülen duruşmaya Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in 5 polis tarafından korunarak gelmesi gözlerden kaçmadı. Ayşe Ateş'e çelik yelek giydirildiği ve Ateş'in duruşma salonunun önünde çıkarttığı kameralara yansıdı. MHP'nin katılım talebi reddedilirken, duruşmada tetikçi ve azmettiricinin verdiği ifadeler ise gündeme damga vurdu.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili 22 sanık, bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.807949image1-001.jpg

DURUŞMA 5 GÜN SÜRECEK

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen dava, 5 gün sürecek. Ateş ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi birçok siyasi isim de davayı salondan izliyor.

TETİKÇİ İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Tutuklu sanıklardan Sinan Ateş'e yönelik "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tetikçi Eray Özyağcı, duruşmada ifadesini değiştirdi. Özyağcı, savcılık ifadesini değiştirdi. Özyağcı duruşmada "Doğukan Çep'i korumak için, satmamak için öyle konuştum" dedi.sinanates-001.webp

"DOĞUKAN ÇEP AZMETTİRİCİYDİ"

Sinan Ateş'e yönelik saldırıyı Doğukan Çep ile birlikte planladıklarını ve Doğukan Çep'in anlaşmazlık nedeniyle kendisini Sinan Ateş'i vurmak için Ankara'ya gönderdiğini açıklayan Doğukan Çep ise şunları kaydetti:

"Aşkın beni aradı ve ‘acilen İstanbul’a gitmem lazım, işim çıktı’ dedi. Ben Suat abiden haber almadım. Doğukan’dan haber aldım bana Sinan Ateş’in yanında iki kişi olduğunu söyledi ve bana ‘Ayaklarından vur sadece Sinan Ateş’in, Diğerleriyle uğraşma’ dedi."Ben sadece ayaklarına ateş ettim. Ben kaçarken Sinan Ateş’in yanındakiler bana ateş etti. Ben de onlara. Ben kaçarken ‘Reis vuruldu, reisi vuruldu’ diye sesler geldiğini işittim.Sonrasında motora bindik ve Gölbaşı’na doğru gittik. Ardından beni Doğukan aradı ve ‘Sinan Ateş ölmüş, ben sana demedim mi ayaklarından vur’ dedi. Ben de ‘Vallahi ben sadece ayaklarına ateş ettim’ dedim. Ben bu davanın baş aktörüyüm, azmettiricisiyim ifade vermek istiyorum” diyerek söz alan Doğukan Çep'e Mahkeme Başkanı, ''Sıran gelince ifade vereceksin'' dedi.

17 ŞÜPHELİNİN DOSYASI AYRILDI

Sinan Ateş cinayetine ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma, ayrı dosya üzerinden sürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.