Sokak hayvanları yasa tasarısı sızdırıldı! Tüm detayları belli oldu

Sokak hayvanları yasa tasarısı sızdırıldı! Tüm detayları belli oldu

Türkiye’nin gündemine oturan sokak hayvanları yasasının taslağı sızdırıldı. Yasa tasarısının içeriği çok konuşulacak.

Başıboş köpek sorununun kontrolden çıkmasının ardından hükümet sonunda harekete geçti. Belediyelerin şimdiye kadar gerekli adımı atmamaları nedeniyle kentlerde başıboş köpeklerin sayısı çoğaldı.

Bazı bölgelerde vatandaşlara sık sık saldırmaları ile gündeme gelen başıboş köpek sorunu Türkiye’nin gündemine oturdu.

640x360.jpg

67 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2018 ile 2023 yılları arasında sokak köpekleri nedeniyle 3 bin 467 kaza meydana geldi. Yaşanan kazalarda 67 kişi hayatını kaybederken 5 bin 200'den fazla kişi de bu kazalarda yaralandı.

Sokak köpekleri ile ilgili yaşanan bazı kötü olaylardan sonra ise hükümet harekete geçti. Başıboş köpeklerle ile ilgili yasa tasarısını Meclis’e sunmaya hazırlanan AK Parti’nin yapacağı düzenlemede İtalya ve Portekiz gibi ülkelerin örnek alınacağı öne sürülmüştü.

basibos-kopekler-icin-harekete-gecildi-avrupa-cozumu-geliyor-1693649341-7339.webp

Buna göre sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulacağı belirtildi. Bu karar kimi çevre tarafından büyük tepki ile karşılanırken bazı vatandaşlar ise özellikle çocukların güvenliği için uygulanması gerektiğini belirtti.

YASA TASARISI SIZDIRILDI

Söz konusu yasa tasarısının içeriği sızdı. A Haber’in aktardığına göre, toplatılan sahipsiz hayvanlar bakım evlerine alınacak.

Bir ay içerisinde sahiplendirilmeyen köpekler ‘ötanazi’ ile uyutulacak. Denetim yetkisi bakanlıkta olacak. Bakanlık duruma göre bu yetkiyi valiliklere devredilebilme hakkına sahip olacak ve denetimleri belediye ve zabıta ekipleri gerçekleştirecek.

aau-ldc7ae-adyz-bkylg.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.