Son dakika... DEM Parti'den Bahçeli'ye ilk yanıt

Son dakika...  DEM Parti'den Bahçeli'ye ilk yanıt

DEM Parti grup toplantısında MHP lideri Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Öcalan'la ilgili çağrısına yanıt verdi.

DEM Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “tecridi kaldırılırsa terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun” söylemine "Bu kadarını beklemiyorduk. Tarihi bir konuşma yaptı" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'la ilgili sözlerine yanıt verdi.

Oruç'un açıklamaları şöyle:

"Gerçek barış bir başlangıç olacaksa tecrit kaldırılmalıdır. Sorunun çözümünde pusula demokratik müzakeredir, onurlu barıştır. Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu bir barış için de insiyatif almaya hazırız." DEM Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tecridi kaldırılması çağrısında bulunan terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun” söylemine "Bu kadarını beklemiyorduk. Tarihi bir konuşma yaptı" dedi. "Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı" ifadeleri kullandı. Oruç, "Bir başlangıç olacaksa 44 aydır süren tecrit bir an önce kaldırılsın. Onurlu bir barış için insiyatıf almaya hazırız. Biz de zaten Umut Hakkı için mücadele veriyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.