Son dakika... İzmir'de patlama

Son dakika... İzmir'de patlama

İzmir'de doğalgaz patlaması.

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir unlu mamul üretim iş yerinde bugün öğleden sonra şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay, Ayrancılar Mahallesi'nde Barış Manço Caddesi üzerinde bulunan iş yerinde saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

74598-1.jpgİhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ekipleri, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi de yaralandı.

İlk müdahalelerin ardından yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. 74598.jpgOlay yerindeki yetkililer ve kurtarma ekipleri, patlamanın sebebini araştırırken, çevrede güvenlik önlemleri alındı. Patlamanın etkisiyle iş yerinde ve çevresinde ciddi hasarlar meydana geldiği belirtiliyor. Konuyla ilgili detaylı inceleme ve soruşturma devam ediyor.

74598-5.jpg

VALİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA

İzmir’de meydana gelen doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamanın ardından İzmir Valisi Süleyman Elban ilk açıklamasını yaptı. Elban patlamaya sanayi tüpünün sebebiyet verdiğini ve patlama sonucunda 11 binanın da hasar aldığını ifade etti.

74598-4.jpg

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir'den yaşanan doğal gaz patlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir Lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

PATLAMA ANI KAMERADA

Öte yandan binada gerçekleşen patlama anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

74598-3.jpg

74598-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.