Gelin ve damada düğünde 300 bin TL'lik ilginç takı 'Bir bakan bir daha bakıyor'

Gelin ve damada düğünde 300 bin TL'lik ilginç takı 'Bir bakan bir daha bakıyor'

Safranbolu'da, bir düğünde takılan takının fiyatı 300 bin lirayı buluyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'da, "dünyanın en pahalı baharatı" olarak bilinen safran, bir düğünde ilk kez takı olarak takıldı.

Yunus ve Neslihan Basançelebi çiftinin düğünlerine katılan damadın arkadaşı Ersin Cebeci, çifte safran taktı. Cebeci, bu anlamlı jestle dünya evine giren çiftlere mutluluk ve sağlık diledi.

HER DERDE DEVA SAFRAN

Kilosu 300 bin liraya kadar ulaşabilen safran, sadece 80 bin çiçekten yarım kilogram üretilebilen ve birçok sağlık sorununa iyi gelen değerli bir baharat. Safranın antidepresan özelliği olduğu, akciğer hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları, öksürük, ateş, iştah dengesizliği, kanserli hücreler, cilt hastalıkları, stres, depresyon, bağışıklık ve hormon bozukluğu gibi sağlık problemlerine iyi geldiği biliniyor. Ayrıca safran, mutluluk hormonu serotonin salgılanmasını da sağlayarak "mutluluk iksiri" olarak da adlandırılıyor.

aw236909-01.jpg

SAFRANBOLU'DA SAFRAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Safranbolu, Türkiye'de safran yetiştiriciliğinin en önemli merkezlerinden biri. Bölgede her yıl ekim ayında safran hasadı yapılmakta ve bu özel hasat dönemi turistlerin ilgisini çekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.