Son dakika... Yurt dışı çıkış harcına dev zam! Canlı yayında resmen açıklandı

Son dakika... Yurt dışı çıkış harcına dev zam! Canlı yayında resmen açıklandı

AK Parti yetkilileri açıkladı. Yurt dışı çıkış harcı netleşti.

Milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harcının ne kadar olacağını da söyledi. Günlerdir süren tartışmalarda Yurt dışına çıkış harcının bin 500 TL'ye yükseleceği iddia edilmişti.

yurtdisi-cikis-harci-jpg.webp

Ancak yeni 'vergi paketi' içerisinde Meclis'e sunulacak yurt dışı harcı toplamda 500 TL olduğu açıklandı. Böylece yurt dışı harcı 150 TL'den 500 TL yükseldi.

SGK mevzuatında ilk defa yaşlılık aylığı bağlananların aynı işyerinde çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan destek priminin Hazine tarafından ödenmesi uygulamasını sonlandırdıklarını açıklayan Güler, yeni vergi güvenlik müesseseleri de oluşturduklarını ve asgari kurumlar vergisinin vergi sistemin yer alacağını söyledi.

1718347329449-harcpulu-16-9-1570259256-1.jpg

IBAN KULLANANLAR YANDI

Basın açıklamasında konuşan Abdullah Güler, devamında şunları söyledi:

"Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve kayıtdışılıkla mücadele, vergi uyumunun artırılması veya uygulanma şeklinin değiştirilmesi, devreden KDV'nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması, tahsilat etkinliğinin artırılması amacıyla vergi ve bazı kanunlarda düzenleme yapıyoruz.

Başkasına ait pos cihazı ya da IBAN kullananlara, kullandırtanlara cezaları arttırıyoruz. Yurt dışı çıkış harcı 500 TL oldu."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.