Soyadı düzenlemesinde son dakika kararı. Geri çekildi denilmişti

Soyadı düzenlemesinde son dakika kararı. Geri çekildi denilmişti

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran evli çiftlerin soyadlarına ilişkin düzenlemede yeni bir gelişme yaşandı.

"9. yargı paketi" olarak bilinen ve bazı kanunlarda değişiklikler öngören teklif, kadının soyadı düzenlemesi nedeniyle tepki toplamıştı. Daha önce geri çekildiği açıklanan düzenlemenin aslında ertelendiği ortaya çıktı.

ERTELENME KARARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in aktardığına göre, söz konusu düzenlemenin yeniden değerlendirilmesi kararı alındı ve bu süreç, 1 Ekim 2024'te başlayacak yeni yasama dönemine ertelendi. Kamuoyunda tartışmalara neden olan düzenleme, yargı paketinin tamamında yapılan değişikliklerle birlikte ele alınacak.

i-66.webp

EŞİK'TEN AÇIKLAMA

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), konuyla ilgili olarak "Soyadı tartışması bitmedi, ertelendi" şeklinde bir açıklama yaptı. Platform, düzenlemenin ertelenmiş olmasının, konunun gündemden düştüğü anlamına gelmediğini belirtti.

fhm-tjfp.webpEŞİK GÖNÜLLÜSÜNDEN ELEŞTİRİ

EŞİK gönüllüsü Pelin Akmoren, düzenleme hakkında eleştirilerde bulundu. Akmoren, "Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının uygulanması için çaba sarf etmek zulümdür. Anayasanın 124. maddesine göre yasalara aykırı yönetmelik olamaz. Yasa yoksa yönetmelik yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

saadetten-nafaka-hamlesi-r2zp.webpGELİŞMELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Soyadı düzenlemesinde yaşanan son gelişmeler, kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Erteleme kararının ardından düzenlemenin ne zaman ve nasıl uygulanacağı merak konusu. Yasa ve yönetmelik değişiklikleriyle ilgili gelişmeler, ilerleyen dönemde netlik kazanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.