Su faturaları yüzde 40 düşecek. Tek tık yetiyor

Su faturaları yüzde 40 düşecek. Tek tık yetiyor

İSKİ, su tasarrufu sağlamak amacıyla su tüketimini azaltan aparatları dağıttı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tasarrufu sağlamak amacıyla başlattığı Su Protokolü Kampanyası kapsamında su tüketimini yüzde 40 oranında azaltan su aparatlarını (perlatör) dağıtmaya başladı. Kampanya, ‘Damlaya Damlaya Gelecek Olur’, ‘Damlaya Damlaya Yaşam Olur’ ve ‘Damlaya Damlaya Umut Olur’ sloganlarıyla yürütülüyor.

headline-2.jpgKAMPANYA DETAYLARI

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, perlatörlerden yararlanmak isteyen abonelerin Su Protokolü Kampanyası'na katılmaları gerekiyor. Katılım için, İSKİ'nin resmi web sitesi iski.istanbul ya da İstanbul Senin uygulaması üzerinden başvurulabilir.

Aboneler, "Su Protokolüne Katıl" veya "Su Ayak İzini Hesapla" sekmelerine tıklayarak kampanyaya kolayca dahil olabilirler. Kampanya kapsamında, katılımcılara isimlerinin yer aldığı teşekkür sertifikaları verilecek ve perlatörler İSKİ personeli tarafından belirtilen adreslere teslim edilecek.

iski-tasarruflu-su-aparati-dagitimina-basladi.webpPERLATÖRÜN FAYDALARI

Musluk başlıklarına takılan perlatörler, suyun akışını düzenleyerek tasarruf sağlamada etkili bir çözüm sunuyor. Aparat, suyu havayla karıştırarak akış miktarını azaltırken, su basıncını koruyor. Bu sayede, perlatör kullanımıyla yüzde 40 oranında su tasarrufu elde edilebiliyor.

İSKİ, bu kampanya ile İstanbul genelinde su tasarrufu bilincini artırmayı ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.