Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı tarih sızdı: Kimse bunu beklemiyordu

Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı tarih sızdı: Kimse bunu beklemiyordu

Dünyaca ünlü yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası’nın hangi tarihte faiz indirimine gideceğini açıkladı.

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son faiz kararını değerlendirdiği raporunda, bankanın yayımladığı açıklamanın yılın geri kalanında politika faizinin sabit kalacağı beklentisini desteklediğini belirtti.

5sad.jpg

Küçük, salı günü yayımlanan analizinde politika yapıcıların faiz oranını değiştirmeden ve ek araçlarla ilgili yeni bir sinyal vermeden "Şahin bir sürpriz" gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TCMB'nin sözlü yönlendirmesinin, aylık enflasyon eğiliminin yüzde 1,5'e sürdürülebilir bir şekilde inmesi ve enflasyon beklentileri ile tahmin aralığı arasındaki farkın daralması öncesinde faiz indirimi adımlarına başlanmasının düşük bir ihtimal olduğunu açıkça gösterdiğini vurgulayan Küçük, 2024 yılında faiz indirimi için pek fazla alan bırakmadığını söyledi.

Ayrıca, açıklamadaki değişikliklerin faiz oranlarını daha uzun süre sabit tutma niyetini yansıttığını öngören Küçük, büyümedeki yavaşlamaya dair işaretlerin artarken verilen mesajların yakın vadede gevşeme adımlarının beklentilerini erteleme amacını taşıdığını belirtti. Merkez Bankası'nın ilk faiz indirimi kararı için yeni yılın ilk dönemi işaret edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.