Türkiye’nin tekstil devi iflasın eşiğinde! 41 yıldır faaliyet gösteriyordu

Türkiye’nin tekstil devi iflasın eşiğinde! 41 yıldır faaliyet gösteriyordu

Son dönemlerde sık sık yaşanan konkordato haberlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin en önde gelen tekstil devlerinden biri daha konkordato ilanı için kritik bir adım attı.

Özellikle son zamanlarda küresel çapta yaşanan ve Türkiye’yi de derinden etkileyen ekonomik kriz nedeniyle ardı ardına gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin ünlü tekstil şirketi konkordato başvurusunda bulundu.

Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında İstanbul şehri ön plana çıkarken, bu sefer ki konkordato haberi de yine İstanbul'dan geldi.

Picture background

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Karbel Konfeksiyon ve Karbel Tekstil’in konkordato talebiyle gündeme oturdu.

Mahkeme, 30 Nisan 2024 tarihinde geçici mühlet kararı verirken, bu süreçte üç isim, geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi.

Picture background

Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Kalender, İcra İflas Hukukunda uzman Prof. Dr. Ali Cem Budak ve İşletme Mühendisi Prof. Dr. Oktay Taş, Karbel’in yeniden yapılanma sürecini en ince ayrıntısına kadar denetleyecek.

Picture background

YENİDEN AYNI AİLEDE

2006 yılında Kartopu’nun hisseleri yeniden Karabel Ailesi’ne devredildi. Dinçkök Ailesi, şirketin yüzde 80 hissesini Süleyman Karabel’e sattı.

23 yıl sonra, Kartopu yeniden Karabel Ailesi’ne geçti. Satış, 3.6 milyon dolarlık bir makine anlaşması ve 60 bin dolarlık fabrika kiralama sözleşmesiyle desteklendi.

Picture background

KRİTİK DURUŞMA YAKINDA

Mahkeme, 18 Temmuz 2024’teki duruşmayı 26 Eylül 2024’e erteledi. Bu tarihte, konkordato sürecinin gidişatı netlik kazanacakken, gözler Karbel’in bu süreçte atacağı adımlara dikilmiş durumda.

TEKSTİL SEKTÖRÜ İÇİN KRİTİK DÖNEM

Türkiye’nin en önde gelen tekstil firmalarından biri olan Karbel’in konkordato süreci, sektördeki diğer firmalar tarafından da çok yakından takip ediliyor.

Picture background

Karabel Ailesi’nin 2006 yılındaki hamlesi, bugünkü tabloyu nasıl etkileyeceği, 26 Eylül tarihinde netleşecek. Son duruşma sonrası, Karbel’in geleceği için alınacak karar ise sektör devleri tarafından merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.