Süresiz oturum izni için sınav şartı zorunlu oldu! O tarihten itibaren geçerli olacak

Süresiz oturum izni için sınav şartı zorunlu oldu! O tarihten itibaren geçerli olacak

Süresiz oturum izni için sınav şartı zorunlu olacak. O tarihten itibaren geçerli olacak.

Hollanda hükümeti, ülkedeki Türk vatandaşlarını doğrudan etkileyecek yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND), 26 Temmuz’da yaptığı konuya ilişkin açıklamada, 1 Ocak 2025 itibarıyla süresiz oturum izni için başvuracak Türk vatandaşlarının entegrasyon ve dil sınavına gireceklerini aktardı.

IND’nin açıkladığı düzenleme, 2022 yılında alınan bir kararın uygulanması olarak öne sürülüyor. Son üç yıldır geçiş döneminde olan bu uygulama, 1 Ocak 2025 itibarıyla süresiz oturum izni başvurusu yapacak kişilere uyum sınavı şartı getirmesine neden olacak.

66a645e770687e0899cb5e1f.webp

Yapılan açıklamaya göre, bu düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda'ya uyumunu artırmayı hedefliyor. Önceki dönemin Hollanda hükümeti, Türkiye kökenli göçmenlerin Hollanda’ya yeterince uyum sağlayamadığını öne sürmüştü.

SADECE TÜRKLERE UYGULANACAK

Aile birleşimi ve diğer nedenlerle bu ülkeye gelecek Türk vatandaşlarının uyum sınavına tabi tutulmasına karar vermişti. Sosyal İşler Bakanı Wouter Koolmees, bu kararı savunarak, "Birçoğunun işi var ve toplumda aktif durumdalar ancak bazılarının Hollandaca ile ilgili sorunları var. Bu nedenle toplumda yollarını bulmakta zorlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

covid-19-kapsaminda-kamu-calisanlarina-yonelik-tedbirler-27-nisan-2021-10153.jpg

Bu gerekçeyle, Hollanda'ya göç etmek isteyen Türk vatandaşlarına uyum sınavı uygulaması getirilmişti. 1 Ocak 2025 itibarıyla geçerli olacak bu düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda'ya uyum sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.