Süt mısır yedikten sonra sakın bu hatayı yapmayın! Zararını yaşayan bin pişman

Süt mısır yedikten sonra sakın bu hatayı yapmayın! Zararını yaşayan bin pişman

Çocuk büyük demeden herkesin severek tükettiği süt mısırı yedikten sonra dikkat etmeniz gereken ciddi bir hata bulunuyor.

Mis gibi kokusuyla sokakları şenlendiren, evlerde de yaz aylarında sık sık pişen süt mısır her yaştan insanın vazgeçilmez yiyeceği olarak dikkat çekiyor. Bu yiyecekle ilgili bazı detaylar ise herkes tarafından bilinmiyor.

Yanlış tüketildiğinde haşlanmış mısırın bünyenizde yaratacağı olumsuz etkiler ne yazık ki canınızı sıkabilir. Eğer sağlığınızı tehlikeye atmak istemiyorsanız bu sözlerimize kulak verin.

f1ff424a18389e4163ca2e12670868e8.jpg

MİDE VE BAĞIRSAK SORUNLARI OLUŞUYOR

Eğer mısır yedikten sonra bazı detaylara dikkat etmezseniz büyük bir şişkinliğin ve gazın esiri olabilirsiniz.

Sindirim sisteminizi tümden bozmak istemiyorsanız mısır yedikten en az 45 dakika sonra su içmeyi düşünebilirsiniz. Eğer mısır tüketir tüketmez birkaç dakika içerisinde su içerseniz şiddetli bir karın ağrısı ve şişkinlik oluşacaktır.

MISIR YEDİKTEN SONRA NEDEN SU İÇİLMEZ?

Haşlanmış mısır yedikten sonra deli gibi susadınız ve eliniz bardağa mı gitti? Orada durun! O suyu içerseniz midenizde aniden çok şiddetli bir ağrı oluşabilir veya şişkinlikten rahatsız hissedebilirsiniz. Diğer yandan sindirim sisteminiz ciddi oranda yavaşlar.

kukuruz.jpg

Bunun nedeni mısırın yapısında karmaşık bir nişasta ve karbonhidrat içeriğinin bulunmasıdır. Mide sindiremediğinde bu kompleks yapı gaz oluşumuna neden olur ve beraberinde mide ağrısı, gaz sancısı çekersiniz.

Uzmanlar bu yüzden en az 45 dakika bekledikten sonra su içmenizi öneriyor.

PİŞTİKTEN SONRA BEKLETİLMEMELİ

Haşlanmış mısır piştikten sonra uzun süre bekletilirse aşırı zararlı oluyor. Uzmanlar bu konuda sert uyarılarını yaptı. Piştikten sonra bekletilen ve hemen tüketilmeyen mısırda bakteri oluşumu görülebiliyor ve vücuda zararlı bileşenler girmiş oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.