Tam 74 kilo verdi: Değişimiyle şaşkına çevirdi! Polis kimliğine ikna olmak için DNA testi istedi

Tam 74 kilo verdi: Değişimiyle şaşkına çevirdi! Polis kimliğine ikna olmak için DNA testi istedi

Kilo verince tamamen bambaşka biri oldu. Polisleri ikna etmek için DNA testi yaptırdı.

Adana'da yaşayan makyaj sanatçısı Çağlar Kumlutaş, sağlık sorunları nedeniyle ciddi bir kilo verme sürecine girdi. Önce 146 kilo olan Kumlutaş, geçirdiği bir ameliyat sonrası 72 kiloya düştü. Bu büyük değişim, kimlik yenileme sürecinde beklenmedik bir duruma yol açtı.

Kumlutaş'ı tanıyamayan Nüfus dairesi çalışanları, durumu şüpheli bularak polise haber verdiler. Bunun üzerine Kumlutaş, polise giderek ifade vermek zorunda kaldı ve kimliğini doğrulamak için DNA testi yapıldı. Bu olay, kilo kaybının kişinin fiziksel görünümünü ne kadar değiştirebileceğini ve bu tür durumların resmi işlemlerde nasıl sorunlara yol açabileceğini gözler önüne serdi.

haber2.webp

DNA TESTİ İSTEDİLER

Adana'da yaşayan 25 yaşındaki makyaj sanatçısı Çağlar Kumlutaş, önemli bir fiziksel değişim geçirdi. 146 kilodan 72 kiloya düşen ve bir dizi estetik operasyon geçiren Kumlutaş, bambaşka bir görünüme kavuştu. Bu dönüşüm, pasaportunu yenilemek istediğinde beklenmedik bir soruna yol açtı. Yenilenen fiziksel görünüşü nedeniyle Nüfus dairesi çalışanları Kumlutaş'ın kimliğini teyit edemedi ve durumu şüpheli buldukları için polise haber verdiler.

haber1.webp

Polisler, genç adamı kimliğini doğrulamak için karakola götürdü ve Kumlutaş, kimliğini DNA testi yaparak ispatlamak zorunda kaldı. Bu olay, kimlik doğrulama süreçlerinde yaşanabilecek olağandışı durumları ve büyük fiziksel değişimlerin resmi işlemlerde nasıl zorluklara sebep olabileceğini ortaya koydu.

haber5.webp

HER YERDE UYUYA KALIYORDU

Başına gelenleri sıralayan Kumlutaş, “Uyku apnesi sorunum vardı. Çalışırken bile sürekli uyuya kalıyordum. Otobüse biniyordum, varacağım yerden 3-4 durak sonrasında iniyordum uyuduğum için. Ailem sürekli beni arıyordu uyuya kaldığım için, sürekli başımda bekliyorlardı ve korkuyorlardı” şeklinde anlattı.

146 KİLODAN 72 KİLOYA DÜŞTÜ

Hastalığını çözüme kavuşturmak isteyen Kumlutaş, mide küçültme ameliyatı olarak tam 74 kilo verdi. Yaşam standartlarını etkileyen kiloda olan Kumlutaş, 146 kilodan 72 kiloya kadar düştü.

khaber4.webp

POLİSLER TANIMADI, KARAKOLA GİDİP İFADE VERDİ

İnsanların ameliyattan sonra kendisini tanımadığını belirten Kumlutaş, “Kendimi ben tanıtıyorum çevremdekilere. Pasaportumu yeniletmek için nüfus dairesine gittim. Nüfus dairesinde polis ekipleri gelerek beni karakola götürdü. Karakolda ifadem alındı, ailem geldi. Aslında sorun nüfustaki bir cihazda normalde eski fotoğraf ile yeni fotoğraf arasında benzerlik ölçülür ve yüzde 20 benzerlik çıkması gerekirmiş. Bende yüzde 3 benzerlik çıkınca çalışanlar polise durumu bildirmiş. DNA testi ve ailemin onayıyla pasaportum ve kimliğim yenilenmiş oldu” diye konuştu.

haber3.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.