Sofraya geldiği an bitiyor! Pazar kahvaltılarının yeni trendi belli oldu

Sofraya geldiği an bitiyor! Pazar kahvaltılarının yeni trendi belli oldu

Sofra kurulduğu an ilk önce o bitiyor. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi oldu.

Kahvaltı sofralarının yeni yıldızı belli oldu. Özellikle pazar günleri kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynirli kaşık dökmesi, özellikle çocukların ve misafirlerin beğenisini kazanıyor.

Pratik ve lezzetli bir tarif olan peynirli kaşık dökmesi, az malzemeyle hazırlanarak kahvaltılarınızı renklendirecek. İşte sofraların yeni favorisinin tarifi...

5b893064c03c0e009cea4d1c.webp

PEYNİRLİ KAŞIK DÖKMESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Kahvaltıların yıldızı olacak peynirli kaşık dökmesini yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeler şu şekilde:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından bir parmak az sıvı yağ (isteğe göre yarım çay bardağı da kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1/2 demet ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Geniş bir karıştırma kabına 1 su bardağı yoğurdu, 2 adet yumurtayı, 1/4 su bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Karışımı pürüzsüz olana kadar bir çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın.

up9au-1686904211-6668.webp

Hamuru Karıştırın. Üzerine 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Hamuru koyu kıvamlı bir karışım elde edene kadar karıştırın. Gerekirse, kıvamı ayarlamak için biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Peynir ve Maydanoz Ekleyin. Hamur hazır olduktan sonra, 1 su bardağı rendelenmiş peyniri ve ince doğranmış 1/4 demet maydanozu ekleyin. Bir spatula yardımıyla bu malzemeleri karışıma yedirin.

2ad1b-kac59fc4b1k11.png

PİŞİRME SÜRECİ

Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın ve çok az miktarda sıvı yağ ile tabanını yağlayın. Yağ ısındıktan sonra, hazırladığınız hamurdan birer yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve hafifçe yaydırın.

Dökmelerin altı güzelce kızardığında, spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin ve her iki yüzeyini de altın rengi olana kadar pişirin. Hamurların içinin tam olarak pişmesi için pişirme işlemini orta ateşte, kontrollü bir şekilde yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.