Tarım sektörünün devi iflas bayrağını çekti ‘Onlarca bayisi vardı’

Tarım sektörünün devi iflas bayrağını çekti ‘Onlarca bayisi vardı’

Tarım sektöründe önemli bir yerde olan ünlü firma iflas başvurusunda bulundu.

Antalya'da faaliyet gösteren ve tarım sektöründe önemli bir yerde olan Aden Sera Malzemeleri ve Plastik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato başvurusunda bulundu. Bu karar, sektörde büyük bir şok etkisi yarattı.

2011 yılında kurulan ve Agriplast markasıyla tanınan şirket, Türkiye genelinde 140 bayii ağıyla hizmet veriyordu. 5 bin dekardan fazla serada ürünleri kullanılan Aden Sera, ekonomik zorluklar nedeniyle bu zor kararı almak durumunda kaldı.

whatsapp-gorsel-2024-08-16-saat-14-22-51-05143c5b.webp

Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin başvurusunu değerlendirerek 14 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle kesin mühlet verdi. Bu süreçte şirketin mali durumu yakından takip edilecek. Mahkeme, konkordato komiserleri için de yüksek ücretler belirledi.

SEKTÖRDE BÜYÜK ENDİŞE

Aden Sera'nın konkordato ilanı, tarım sektöründe büyük bir endişe yarattı. Sektör temsilcileri, bu durumun diğer şirketleri de etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Özellikle ekonomik zorlukların devam ettiği bir dönemde, benzer durumlarla karşılaşan başka firmalar da olabilir.

whatsapp-gorsel-2024-08-16-saat-14-22-51-c4d1acb2.webp

Aden Sera'nın konkordato süreci, tarım sektörünün karşı karşıya olduğu zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi. Sektörün geleceği ve üreticilerin durumu, önümüzdeki aylarda alınacak kararlarla şekillenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.