Otomotiv devine soğuk duş: Soluğu mahkemede aldılar

Otomotiv  devine soğuk duş: Soluğu mahkemede aldılar

Dünyaca ünlü otomotiv devi Stellantis’ın hissedarları soluğu mahkemede aldı.

Otomotiv devi Stellantis, ABD'de bir grup hissedar tarafından açılan bir dava ile karşı karşıya kaldı. Hissedarlar, Avrupalı-Amerikalı otomobil üreticisini, kazançları açıklamadan önce stokları ve zayıflıkları gizlemekle suçladı.

3sd.jpg

Dava, Perşembe günü Manhattan'da bir federal mahkemede açıldı ve Stellantis'in 2024 yılının büyük bir bölümünde hisse senedi fiyatlarını yapay olarak yüksek tutmak için stoklar, fiyatlandırma gücü, yeni ürünler ve işletme marjları hakkında aşırı derecede olumlu açıklamalar yaptığını iddia etti.

Hissedarlar, şirketin 25 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ilk yarı düzeltilmiş faaliyet gelirinin analist beklentilerinin altında kaldığını ve %40'lık bir düşüşle 8,46 milyar Euroya (9,28 milyar dolar) gerilediğini öğrendiklerinde gerçeklerin ortaya çıktığını belirtti. Stellantis ise bu iddiaların haksız olduğunu ve kendisini güçlü bir şekilde savunma niyetinde olduğunu belirterek, bu konuda bir açıklama yaptı. Şirket ayrıca düzeltilmiş faaliyet geliri marjının çift haneli tam yıl hedefinin altında kaldığını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.