Tatil planı yapanlar dikkat! Bu önlemler olmadan satın almayın

Tatil planı yapanlar dikkat! Bu önlemler olmadan satın almayın

İnternetten tatil alışverişi yaparken bu detaylara dikkat etmek gerekiyor.

Tatil planları yapmak isteyenler yaz gelirken tatil sitelerini araştırmaya başladı. İnternette çok fazla bulunan tatil ve tur sitelerinin arasına karışmış sahte sitelerse tehlike saçıyor. Bilgilerinizi çalmaya yönelik kandırıcı hamleler yapan bu sitelerle ilgili uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞİN GÖZDESİ

Son yıllarda artan internet alışverişlerinde en sık tercih edileni tatil alışverişi oluyor. Erken rezervasyon seçenekleri gibi kampanyalar sunan tatil alışverişleri için dikkatli olmaksa elzem.

Birçok kişi, internet alışverişlerinde dikkatli olduğunu düşünse de bazen sahte siteler o kadar gerçeğe yakın olabiliyor ki, internet kullanıcıları bu sahte siteleri fark edemeyebiliyor ve böylece kredi kartı bilgilerini giriyor, dahası ödeme yapıyor. Bu da tehlikeli bir durum oluşturuyor.

mobile-phone-sea-hand-smartphone-technology-water-ocean-travel-summer.jpg

TATİL PLANI YAPARKEN DİKKAT!

Sahte bungalov tatili, Maldivler turu gibi planlanan senaryolarla vatandaşı dolandırmaya çalışan sahte sitelerle alakalı dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuda uzmanlar da uyarıyor. İnternet dolandırıcılığından korunmak için şu detaylara dikkat etmelisiniz:

1. Şirketlerin Google işletme kartlarını mutlaka kontrol edin. Firma adresi, telefonu olup olmadığını kontrol edin. Böylece sahte sitelerden uzak durmak mümkün olabilir.

2. Lisanslı ürün, oyun ve içerikler kullanarak kaynak güvenliğine dikkat edin. Bilinmeyen yerlerden ürün almamaya özen gösterin.

3. Sosyal medyadan yönlendirildiğiniz bağlantıların güvenilirliğini mutlaka kontrol edin. Banka şifrelerinizi, e-Devlet şifrelerinizi her yönlendirildiğiniz siteye girmeyin.

4. Güncel bir antivirüs programı kullanarak korunabilirsiniz. Böylece sistem sizi zararlı yazılımlardan koruyacaktır.

5. Tarayıcı tarafından gönderilen uyarıları dikkate alın, bildirimleri görmezden gelmeyin. Zararlı olma potansiyeli yüksek olduğu söylenen siteden aniden çıkın.

6. İşletmenin web sitesindeki telefon numarası ile bağlandığınız çağrı merkezini kontrol edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.