Park cezasını böyle ödeyenlere geçmiş olsun! Milyonlara son dakika uyarısı geldi

Park cezasını böyle ödeyenlere geçmiş olsun! Milyonlara son dakika uyarısı geldi

Vatandaşların park cezası ödemelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlar, bu konuda yetkililerce uyarıldı.

Belediyenin adını kullanan kimliği belirsiz kişiler, araçların üzerine QR kodlu para cezası bildirimi yapan kağıtlar bıraktı. Birçok vatandaşı kandırmaya yönelik yapılan bu girişim, uyarıyı da beraberinde getirdi.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Antalya’da dolandırıcılar, akılalmaz bir dolandırıcılık yöntemine imza attı. Otomobillerin camlarına Antalya Büyükşehir Belediyesi logolu kağıtlar bırakan dolandırıcılar, bu kağıtların üzerine bir de QR kod ekledi.

‘Park cezası uygulaması’ yazılı kağıtları gören vatandaşların ceza geldiğini düşünerek bilgilerini ve paralarını çalmayı hedefleyen dolandırıcılık yöntemi şeytanın bile aklına gelmez dedirtti.

aw213882-01-1.jpg

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN UYARI GELDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili açıklama yaparak böyle bir uygulamalarının olmadığını söyledi ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Belediyenin logosu ve adı kullanılarak, QR kodu taratınız şeklinde ifadeyle yeni bir park cezası uygulaması gibi anlaşılan kağıtlar ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden şöyle bir açıklama yapıldı:

“Büyükşehir Belediyemizin park cezası alınmasına dönük QR kodlu bir uygulaması bulunmamaktadır. Bu tür uygulamalar kötü niyetli insanlar tarafından vatandaşlarımızı dolandırmaya olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle bu notu bırakan kişi veya kişileri tespit etmeniz halinde lütfen derhal emniyet güçlerine bildirin. Tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ediyoruz.”

aw213882-02-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.