AK Parti’de çalışanların aldığı maaş ifşa oldu! Zam ve ikramiye alamayınca isyan ettiler

AK Parti’de çalışanların aldığı maaş ifşa oldu! Zam ve ikramiye alamayınca isyan ettiler

Ünlü gazeteci İsmail Saymaz, Ak Parti’de 300 çalışanın yılbaşında söz verilen zammı ve ikramiyeyi alamadığı için isyan ettiğini aktardı.

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonuca ulaşamayan AK Parti’de de ‘ekonomik kriz’ baş göstermeye başladı.

AK Parti, 300 çalışanın yılbaşında söz verilen ikramiyeyi ve maaş zammını alamayacağını bilgisi elde edildi. Partiden çalışanlara resmi bir açıklama da hâlâ yapılmadı.

Picture background

Partinin Mali İşleri Başkanı Vedat Demiröz’ün “Bu seçim sonuçları ile Cumhurbaşkanı’nın önüne ikramiye dosyasını götürmeye yüzüm yok” sözlerini sarf ettiği de iddia edildi.

Demiröz’ün ayrıca tasarruf tedbirleri kapsamında her yerde kesinti yapılacağı, ikramiyelerin ekstra gider olduğu için çalışanların hesaplarına yatırılmayacağını söylediği de iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, AK Partililer “Her gün kahvaltılar, ikramlar ve geziler sürüyor. Kongre binası yıkılıp yeniden yapılıyor. Yukarıdakiler için tasarruf belirtisi görmüyoruz ancak personele gelince tasarruf adı altında maaşımız ve ikramiyemiz verilmiyor.” diye isyan ediyorlar.

Picture background

ÇALIŞANLARINA 20 BİN İLE 26 BİN ARASINDA MAAŞ

Parti çalışanları birimlere ve eğitim seviyelerine göre 20 bin TL ile 26 bin TL arasında maaş aldıkları da iddia edildi. Mesai ücreti yatırılmıyor, bunun yerine dini bayramlarda ve seçimlerde birer maaş ikramiye veriliyor.

Partililerden kimi ikramiyeye güvenerek kredi çektiğini kimi de çocuğunu kursa yazdırdığını söyledi. Yılbaşında zam belirlenirken, “Bu yıl 15 maaş alacaksınız. Zam oranlarınız ona göre yapıldı.” Denildiği iddiası da ileri sürüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.