Telefon bataryanız anında patlayabilir! Uzmanından kritik uyarı

Telefon bataryanız anında patlayabilir! Uzmanından kritik uyarı

Uzman isimden telefon bataryaları hakkında önemli uyarı.

Kullanıcıların özellikle şarj sırasında telefonlarını kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini vurgulayan telefon tamir ve onarım hizmeti veren Samet Sınıkçı, teknik sorunların en sık batarya ve ekran değişimi talepleriyle karşılaştığını ifade etti.

Sınıkçı, "Müşteriler genellikle batarya değişimi ve ekran sorunları için başvuruyorlar. Özellikle ekran değişiminden sonra yüz tanıma problemleri sıkça yaşanıyor. Biz de bu tür sorunların onarımını yapıyoruz" dedi.

aw230525-03.jpgÖzellikle orijinal şarj aleti kullanımının önemine değinen Sınıkçı, "Cihazların sağlıklı çalışabilmesi için orijinal şarj aleti şart. Orijinal olmayan veya kalitesiz şarj aletleri cihazlara zarar verebilir, batarya performansını düşürebilir ve ısınmaya sebep olabilir" şeklinde uyardı.

aw230525-02.jpgSıcak havalarda telefon kullanımının risklerine de değinen Sınıkçı, "Telefonlar normal kullanımda ısınabilir ancak şarj sırasında kullanıldıklarında daha fazla ısınma sorunu yaşanabilir. Özellikle video izleme veya sosyal medya kullanımı gibi işlemlerde cihazın aşırı derecede ısınmasına sebep olabilir" diye ekledi.

aw230525-01.jpgBataryaların patlama riskine karşı da önlemler alınması gerektiğini belirten Sınıkçı, "Batarya değişimi mutlaka yetkili servislerde yapılmalı ve orijinal olmayan bataryalar kullanılmamalı. Ucuz bataryaların kalitesiz olduğunu unutmamak gerekir" şeklinde uyarılarda bulundu.

Son olarak, şarj süresince telefonun kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Sınıkçı, "Şarj sırasında telefonu mümkünse kullanmamak, cihazın sağlığı açısından daha iyi olacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.