Timur Cihantimur'un cezaevindeki ilk görüntüsü ortaya çıktı! Annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçmıştı

Timur Cihantimur'un cezaevindeki ilk görüntüsü ortaya çıktı! Annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçmıştı

İstanbul'da 18 yaşından küçük ve ehliyetsizken ölümlü kazaya neden olan ve ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve ona yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, Türkiye'nin iade talebi ile gözaltına alınırken, Timur Cihantimur’un ABD’deki cezaevinde çekilen ilk fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Kemerburgaz’da yaşanan trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, Türkiye'nin girişimleri sonucu ABD’de gözaltına alınmıştı.

İade duruşması: Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de hakim karşısına çıkıyor - Internet Haber Ajansı

Anne ve oğlu, Boston Federal Mahkemesi'ne çıkarıldı ve Timur Cihantimur "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", anne Eylem Tok ise "suçluyu korumak" suçlarından tutuklandı.

Başarılı gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Timur Cihantimur’un ABD'de kaldığı ıslah evindeki dosyasının fotoğrafını paylaştı.

xx.jpg

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Erdin., “Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu ıslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre; Cihantimur 14 Haziran 2024 getirildiği belirtiliyor. Yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakılmış durumda. Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü . Yine dosyadaki bilgiye göre “Federal Suç” ibaresi yer alıyor.” İfadelerini kullandı.

x.jpg

ADALET BAKANI DEVREDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un, ABD’de hakim karşısına çıkarılmasının ardından yapmış olduğu açıklamada, “Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.