TRT’ye Paris Olimpiyatları şoku! ‘LGBT gösterisi nedeniyle apar topar yayını kestiler’

TRT’ye Paris Olimpiyatları şoku! ‘LGBT gösterisi nedeniyle apar topar yayını kestiler’

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde "Farklılıklarımızla biriz" temasının da hakim olduğu törende LGBTİ+ bireylerinin oldukça göz önünde bulunmasının ardından TRT yayını kesti.

Fransa'nın başkenti Paris'te 100 yıl sonra üçüncü kez düzenlenen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, "Farklılıklarımızla biriz" temasıyla renkli bir şekilde gerçekleşti. Ancak tören, Türkiye'de beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Seine Nehri'nde yapılan görkemli açılışta, 204 ülkenin sporcuları ve mülteci olimpiyat takımı, farklı kültürleri ve bayrakları ile bir araya geldi. Törende, LGBTİ+ bireylerinin de önemli bir yer alması dikkat çekti. Özellikle "Drag Queen" olarak bilinen Miss Martini, Nicky Doll ve Mínima Gesté gibi isimlerin meşale taşıması, törene farklı bir boyut kattı.

728xauto.webp

TRT'DEN BEKLENMEYEN KARAR

Ancak bu görüntüler, Türkiye'de yayın yapan TRT'de beklenmedik bir duruma neden oldu. LGBTİ+ temalı görüntülerin canlı yayında yer alması üzerine, TRT yayını bir süreliğine kesintiye uğrattı. Sosyal medyada bu durum büyük yankı uyandırarak, tartışmalara yol açtı.

728xauto-1.webp

FARKLILIKLAR VE TARTIŞMALAR

Paris 2024 Olimpiyatları'nın açılış töreni, dünyanın farklı kültürlerini ve kimliklerini bir araya getirerek birlik ve beraberlik mesajı vermeye çalıştı. Ancak Türkiye'de bu mesaj, farklı yorumlara neden oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.