Tüm dondurmalarda zorunlu oldu. Artık böyle satılacak

Tüm dondurmalarda zorunlu oldu. Artık böyle satılacak

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), dondurma için geçerli olan standartları değiştirdi. Artık böyle satılacak.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), dondurma için geçerli olan kalite standartlarını güncelleyerek, dondurmanın içeriğindeki meyve oranlarını yeniden belirledi. Yaz aylarının vazgeçilmez tatlarından olan dondurmanın kalitesini ve güvenliğini artırmayı amaçlayan TS 4265 standardında yapılan değişiklikler, ürünün içeriğine dair önemli yenilikler getiriyor.

Yeni düzenlemeye göre, dondurmanın içinde bulunan normal meyve oranı en az yüzde 15, tropik ve asitli meyveler en az yüzde 10, sert kabuklu meyveler ise en az yüzde 5 oranında olmalı. Dondurmanın kendine özgü renk, koku ve tat özelliklerinin korunması gerektiği belirtilirken, hacim genişlemesinin de yüzde 100 ile sınırlandırıldığı ifade edildi. Bu standartlar, tüketicilere daha kaliteli ve güvenilir bir dondurma sunmayı hedefliyor.

ARTIK ZORUNLU OLDU

TSE'nin belirlediği yeni standartlarda, dondurmanın ambalajlanması ve muhafaza edilmesi konusunda da önemli hususlar yer alıyor. Ürünün ambalajının, dondurmanın özelliklerini koruyacak şekilde tasarlanması ve ilgili mevzuatlara uygun olması gerektiği vurgulandı. Ambalaj üzerinde firma bilgileri, standart numarası ve son tüketim tarihi gibi bilgilerin bulunmasının zorunlu olduğu belirtilirken, dondurmanın eksi 18 derecede saklanmasının önemine dikkat çekildi.

MEYVE İÇERİKLERİNDE YENİ ORANLAR

Güncellenen standartlarda, dondurmanın içeriğindeki meyve oranları da yeniden düzenlendi. Normal meyve oranının en az yüzde 15, tropik ve asitli meyvelerin en az yüzde 10, sert kabuklu meyvelerin ise en az yüzde 5 olması gerektiği ifade edildi. Kakao ve vanilya gibi diğer bileşenler için ise herhangi bir sınırlama getirilmedi. Bu düzenlemelerle birlikte, dondurma üreticilerinin daha kaliteli ürünler sunmaları ve tüketicilerin memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.