Tuna Kaya: Rekor düşecek hazırlık yapın

Tuna Kaya: Rekor düşecek hazırlık yapın

Ünlü ekonomist Tuna Kaya rekor düşüşü açıkladı.

Birçok vatandaş elindeki birikimi katlamak hedefiyle yatırım yapar. Dolar, altın bitcoin ve borsa yatırım araçları arasında yer alıyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya rekor düşüşü açıkladı.

Merkez Bankası faiz politikasında tarihi artışa gitmişti. Yüzde 50 seviyesine kadar gelen faiz sonrasında dolar tarafında durgunluk devam ediyor. 32,2 ile 32,6 bandı arasında dolaşan dolar, yatırımcısını 3 aylık periyotta kazanç sağlayamadı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-002.jpg

PİYASA FED’İN ENFLASYON KARARINI BEKLİYOR

Mevduat faizi ve borsa tarafında da son yaşanan düşüşün ardından bitcoin tarafında yaşanan sert satış ise dikkat çekiyor. Çoğu yatırımcı piyasada yaşanan dalgalanmaya karşın tedirgin. Bu tedirginliğin ise ana noktası FED tarafından bugün açıklanacak olan enflasyon oranı olduğu belirtiliyor.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

KAYA: DÜŞÜŞLER DAHA DA DERİNLEŞİR

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, FED tarafını işaret ederek enflasyon senaryosunu açıkladı. Kaya, “Saat 15.30'da enflasyon verileri gelecek. ABD tarafında aylık enflasyon tarafına dikkat etmemiz gerekiyor. her ne kadar beklenti yüzde 0,1 seviyesinde olsa da enflasyon yüzde 0,4 seviyesi ve üzerinde gelirse bu yıllık enflasyonu da olumsuz etkileyecek. Bunun olması durumunda piyasalarda düşüşler daha da derinleşebilir. Ancak piyasa beklentisinde gerçekleşir ise iyi olacak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.